vineri, 5 decembrie 2008

Totul despre...vin!




Daca v-ati gandit ca voi scrie despre sex,v-ati inselat.O minora nu se gandeste niciodata la prostii,zau de nu!
Bun.Hai sa discutam despre Bachus in rolul de Cupidon.Se spunea ca vinul e cel mai bun preludiu intr-un cuplu,dar hai sa ne limitam doar la vinuri...si atat!
E perioada sarbatorilor si in seara asta vine Mos Nicolae. Nerabdatori sa vedeti ce va baga in ghetute? Hai,ca stiu eu ca in fiecare din voi mai traieste un suflet de copil,care abia asteapta sa primeasca cadouri.
Dar sa revenim la perioada asta in care te giugiulesti cu gagica-ta pe ascuns si vrei sa o surprinzi cu un cadou.
Nu-ti pot recomanda decat un vin "cu dragoste". Sigur ii va ajunge la suflet si la propriu si la figurat.
Iar acum,tot ce mi-a mai ramas,e sa-ti afisez recomandarile mele,care zic eu,nu vor da gres.
Chestia asta e valabila si pentru fete,deci fetelor,daca vreti sa va surprindeti jumatatea placut,cadorisiti-l cu ceva frumos .
Buuun,sa incep.

Doresc sa incep cu un vin rosu sec,rosul simbolizand pasiunea dintre cei doi indragostiti si iubirea lor.Consider ca un vin sec si rosu este perfect pentru o intalnire romantica care poate duce si la ceva mai mult.

Va propun un vin rosu sec,maturat in baricuri,care e ambalat special pentru a fi facut cadou.Este vorba despre Cabernet Sauvignon 2004 -La cetate.
Daca veti face aceasta alegere,va garantez ca nu veti gresi.

Acum voi continua cu un vin cu totul special.Pana si numele denota caracterul puternic a acestui vin. Feteasca neagra -Special reserve 2002.
E un vin evoluat,bine lucrat,cu o savoare si un buchet deosebit. E un vin extraordinar de pe Dealurile Prahovei si fiind un vin demisec,tot ceea ce va pot spune e ca cei doi indragostiti pot avea o seara perfecta si de neuitat.

A treia recomandare pentru voi este tot un Cabernet Sauvignon cu un Merlot Special Reserve din 2000.Este un vin rosu,demi-dulce,gustul asemanandu-se izbitor cu cel al fructelor de padure coapte.Cupajul dintre cele doua este mirobolant.Pentru a-l gusta si simti la adevarata valoare,recoand ca acest vin sa se serveasca la temperatura de 12-13 grade C.

Si ultimul,dar nu cel din urma,un vin special.Un rose cu o calitate extraordinara si un buchet original.Ales chiar din Cramele Recas,garantez ca nu veti da gres cu un asemenea vin.Unul demi-dulce cu un mesaj extraordinar pe butelie: "Te iubesc mult!".
Nu am ales din intamplare acest vin sa vi-l spun ultimul.Are o importanta si o valoare sentimentala foarte mare.Este acel vin de care ai nevoie intotdeauna si care te scoate din starea cruda de monotonie.
Va veti bucura amandoi de gustul intens al vinului si va va face sa lasati pasiunea sa vorbeasca pentru voi.

Vreau sa inchei cu un citat,asa cum v'am obisnuit,care mi-a placut enorm.Vinul este o carte pe care trebuie sa o cunosti inainte de a o citi,deoarece totul are sens atunci cand ajungi la ultima picatura.

Si acum,vorbele despre care va spuneam,aceste randuri de mai jos fiind destinate barbatului indragostit de vin si de femeie...


"Binecuvantata fie vita de vie si femeia,singurele daruri ale naturii care produc bucurie deopotriva si saracului si bogatului."


4 comentarii:

Varanoblack spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Varanoblack spunea...

Cu adevarat, binecuvantata fie femeia, dar nu oricare femeie!!!

alibus spunea...

Daca ma intebi pe mine eu il prefer pe primul din lista ta. (stiu, nu ma intrebi :)) )

Numai bine!

alibus spunea...

uite ca m-am luat cu altele si am uitat ce vroiam sa zic de la bun inceput.

Totul despre vin e un titlu cam pretentios, nu?